Kontaktiniai lęšiai. Aktualūs patarimai renkantis.

Parašyta Kontaktiniai lęšiai internetu Savi Lęšiai.lt

Tinkamas regėjimas

Apie 80 procentų visos informacijos gauname per regėjimą. Statistiniai duomenys rodo, kad pasaulyje su prastu regėjimu susiduriančių žmonių skaičius labai sparčiai auga. Regėjimo sutrikimų daugėja ir tarp vaikų. Gana daug moksleivių jau pradinėse klasėse turi nešioti korekcinius akinius. Nors tam įtakos turi daugybė skirtingų veiksnių, tarp kurių gali būti amžius, paveldimumas, nesveikas gyvenimo būdas bei tam tikros ligos, bet didžiausią neigiamą įtaką žmonių regėjimui šiomis dienomis turi ilgas laiko leidimas prie televizorių, kompiuterių, planšečių, išmaniųjų telefonų ir kitų žydrųjų ekranų.

Kuo anksčiau prasideda trumparegystė, tuo labiau ji progresuoja, ypač paauglystėje, kai auga ir didėja akies obuolys, nenuostabu kad daugiausiai naujų trumparegystės atvejų užregistruojama nuo gimimo iki 17 metų. Tiems, kas susiduria su regėjimo sutrikimais iškyla dilema kokį regėjimo korekcijos sprendimą pasirinkti, kuris sugrąžintų regėjimą, būtų tinkamas ir labiausiai atitiktų gyvenimo būdą. Pasirinkimas nėra platus, kai kurie vartotojai apsisprendžia daryti akių korekciją lazeriu, kiti nešioja akinius, o dar kiti pasirenka kontaktinius lęšius. Pasirinkimas yra individualus ir reiktų pažymėti, kad kiekvienas sprendimas turi savų privalumų ir trūkumų. Jaunimo tarpe korekcinius akinius vis dažniau keičia kontaktiniai lęšiai.

Kontaktinius lęšius pasaulyje nešioja apie 125 milijonai žmonių, arba 2% populiacijos ir tas skaičius kiekvienais metais auga, tad į ką reiktų atkreipti dėmesį prieš renkantis kontaktinius lęšius:

  • Pasikonsultuoti su akių priežiūros specialistu, kuris patikrintų jūsų regėjimą ir pakonsultuotų dėl kontaktinių lęšių dėvėjimo. Kontaktiniai lęšiai, kuriuos jūs nuspręsite įsigyti, privalo būti pritaikyti jūsų regėjimui, tad žinodami kokie lęšiai tinka, galėsite lengviau leistis į jų paieškas.
  • Apsispręsti kokius lęšius pasirinkti pagal nešiojimo laiką: vienadienius, savaitinius ar prailginto galiojimo, kuriuos galima nešioti pusę metų ar metus. Lęšius reikėtų keisti nesulaukus nemalonių pojūčių.
  • Kontaktinius lęšius rekomenduojama nešioti ne ilgiau kaip 10–12 valandų per dieną. Kasdien nešiojamus lęšius rekomenduojama išsiimti prieš miegą ir juos įdėti į lęšiams skirtą tirpalą, kuris pašalins ant lęšių susikaupusius nešvarumus.
  • Rinkitės patikimus ir kokybiškus kontaktinius lęšius. Jei pajutote, kad su lęšiais jaučiate akyje diskomfortą tuoj pas lęšius išimkite, apie tai praneškite pardavėjui ir konsultuokitės su akių gydytoju dėl tolesnių veiksmų ir akių gydymo.
  • Nepamiršti higienos ir tinkamos lęšių priežiūros. Dienos pabaigoje lęšius būtina valyti lęšių tirpalu ir pamerkti į konteinerį su tirpalu mažiausiai kelioms valandoms.
  • Kontaktiniai lęšiai reikalauja daugiau priežiūros. Siekiant palaikyti akis sveikas rekomenduojame įsigyti akių lašus, tinkamus naudoti su kontaktiniais lęšiais.

Reiktų paminėti, kad pasaulyje elektroninės komercijos parduotuvių prekiaujančių kontaktiniais lęšiais segmentas kasmet auga daugiau kaip 7% per metus. Prekybininkai ir optikos salonai matydami šias rinkos tendencijas vis daugiau savo produkcijos perkelia į internetą, nes didžioji dalis vartotojų prieš pirkdami kontaktinius lęšius, apie juos ieško informacijos internete. Jei iškyla klausimai dėl pasirinktos prekės, tai visada galite konsultuotis su pasirinktos el. parduotuvės konsultantais nuotoliniu būdu, o jei kaina yra žemesnė nei optikoje, tai galutinį sprendimą priimti bus gerokai lengviau.

Visgi, gausus kontaktinių lęšių pasirinkimas dažnai susuka galvą ieškančiam klientui, tad geriau rinktis laiko patikrintus lęšius, tokius kaip Bio Luc Thin, kuriuos galima nešioti iki 6 mėnesių ir kuriais Lietuvoje prekiaujama jau dešimtmetį. Šie lęšiai nesukelia alerginių reakcijų, dirginimo ar diskomforto. Hidrogelio medžiaga ir 42% vandens lęšio sudėtyje užtikrins drėkinimą ir apsaugą nuo greito apnašų susikaupimo, leis puikiai jaustis visą dieną. Sėkmingos paieškos, gero nešiojimo ir kviečiame Jus užsisakyti kontaktinius lęšius internetu.

kontaktiniai lęšiai pigiau

0 komentarai(-ų)

Palikti komentarą

Komentarai yra peržiūrimi prieš paskelbiant