Kontaktiniai lęšiai internetu. Patarimai perkantiems.

Parašyta Kontaktiniai lęšiai internetu Savi Lęšiai.lt

Greičiausias būdas įsigyti lęšius

Suprastėjus regėjimui daugelis žmonių vietoje akinių renkasi kontaktinius lęšius, kadangi tai galimybė ne tik vėl susigrąžinti regą, tačiau taip pat ir puikiai atrodyti. Akiniai pakeičia išvaizdą, dažnai kliūva, o lietingomis dienomis rasoja, todėl dažnam norisi išvengti šių nepatogumų. Tada į pagalbą ateina kontaktiniai lęšiai, kurie neturi aukščiau paminėtų nepatogumų.

Vis dažniau kontaktiniai lęšiai perkami internetu, o pirkėjų pasitikėjimas perkant internetu vis labiau auga. Juk tai puiki galimybė sutaupyti, išsirinkti norimo prekinio ženklo prekes ir gauti savo užsakymą neišeinant iš namų.

Kai kurie vis dar abejoja, ar šių sveikatinimo priemonių pirkimas internetu yra geras pasirinkimas. Juk reikia nepamiršti, kad netinkami lęšiai gali dar labiau pabloginti regėjimą. Ar gali? Tikrai taip, tad svarbiausia prieš perkant žinoti perkamų lęšių dioptrijas, jei neturite recepto su dioptrijomis verta pasikonsultuoti su savo oftalmologu, siekiant išsaugoti akių sveikatą. Būkite pasirengę sumokėti už akių tyrimą, kadangi patikrinimas prieš apsisprendžiant nešioti kontaktinius lęšius yra būtinas.

Taip pat, labai svarbu pasirinkti patikimą internetinės prekybos vietą, kuri prekiauja sertifikuotais lęšiais. Juk nenorėsite rizikuoti ir į akis dėti nepatikimus kontaktinius lęšius, kurie nėra patvirtinti pardavinėti šalies rinkoje, ar kurie yra beveik išėję iš galiojimo laiko. Kontaktiniai lęšiai internetu parduodami daugelyje vietų, tad jų palyginimas ir tuo pačiu geriausių radimas - gali reikalauti laiko. Tačiau jo skirti - tikrai verta, nes atradę tai kas Jums tinka, mėgausitės patogiais kontaktiniais lęšiais, o greičiausiai ir išleisite mažiau pinigų.

Rinkdamiesi lęšius atkreipkite dėmesį į tai, kiek laiko galima juos dėvėti, nes nuo to priklauso ir galutinė kaina. Skirtingose internetinėse parduotuvėse galite rasti vienadienius, savaitinius, dviejų savaičių, mėnesinius, trijų mėnesių ar prailginto nešiojimo kontaktinius lęšius, kuriuos galima nešioti iki 12 mėnesių. Kuriuos rinktis? Čia turite apsispręsti, paprastai jei lęšius planuojate nešioti ilgesnį laikotarpį, tai trumpesnio nešiojimo lęšiai (vienadieniai, savaitiniai) bus brangesni, bet trumpesnio nešiojimo lęšiai reikalauja mažiau priežiūros, t.y. specialus lęšių skystis jiems nereikalingas. Trumpesnio nešiojimo lęšiai tinkami alergiją turintiems žmonėms, kadangi juos trumpai nešiojate o vėliau išmetate, tad ant jų nesikaupia baltyminės ar kitos kilmės apnašos, išvengiama infekcijų. Tai geriausias sprendimas aktyviai keliaujantiems bei sportuojantiems.

Prailginto nešiojimo kontaktiniai lęšiai (mėnesiniai, 3 mėnesių, 6 mėnesių ar metiniai) bus pigesni jei planuojate juos nešioti ilgesnį laiką. Visus lęšius rekomenduojama nakčiai išsiimti, kiekvieną kartą išėmus prailginto nešiojimo lęšius būtina juos išvalyti naudojant tam skirtą lęšių skystį, o vėliau įdėti į tą patį lęšių skystį pripildytą sterilų inkubatorių skirtą laikyti kontaktiniams lęšiams. Prailginto nešiojimo lęšiai skirti asmenims, turintiems regos sutrikimų, kurie nenori kiekvieną dieną nešioti akinių, bet trokšta komforto kurį suteikia kontaktiniai lęšiai.

Dar vienas patarimas prieš renkantis lęšius internetu - skaitykite komentarus apie konkrečias internetinės prekybos vietas. Juos dažnai atrasite per Google paieškos sistemą, o kartais verta ir susipažinti kuo pirkėjai dalijasi įvairiuose teminiuose forumuose. Žmonės linkę dalintis informacija - kaip jam patiko ar nepatiko prekė, taip pat, kaip buvo bendraujama tam tikrų prekybininkų atstovų, ar greit pristatyta prekė. Ar tai yra gerai? Labai, kadangi neteks pačiam išbandyti, tačiau jau galite bent jau preliminariai žinoti - ko galima tikėtis. Žinoma, ne visada kitų nuomonės atitiks tą su kuria Jums teks susidurti.

Svarbiausia neskubėti. Perkant kontaktinius lęšius svarbu išsirinkti tinkamus, juos tinkamai prižiūrėti ir pakeisti kitais pasibaigus galiojimo laikui. Rinkitės lęšius, kurie geriausiai tinka Jūsų akims. Juk geri lęšiai gali ne tik padėti geriau matyti, tačiau net ir gydyti akis.

 

Kontaktiniai lęšiai internetu, patarimai perkantiems

 

0 komentarai(-ų)

Palikti komentarą

Komentarai yra peržiūrimi prieš paskelbiant