Kontaktiniai lęšiai: kokie lęšių skysčiai jiems tinka?

Parašyta Kontaktiniai lęšiai internetu Savi Lęšiai.lt

Tinkama lęšių priežiūra

Nešiojant kontaktinius lęšius, reikia nuolat jais rūpintis. Tam, kad akys nesausėtų, o kontaktiniai lęšiai netrukdytų regėjimui, neslankiotų ir neiškristų, reikia tinkamai juos laikyti ir naudoti specialiai lęšiams pritaikytas priemones. Svarbiausias lęšių priežiūros elementas – lęšių skystis. Juos rinktis reikėtų atsakingai, nes rinkoje jų pasiūla itin didelė. Tačiau rinktis reikėtų ne pagal etiketę ar kainą.

Lęšių tirpalas jautrioms akims

Jeigu Jūsų akys yra jautrios, jeigu jos reaguoja į šviesą, vėją ar itin dažnai išsausėja, greičiausiai Jums netiks universalus lęšių skystis kontaktiniams lęšiams, kurį galima rasti kone kiekvienoje vaistinėje ar parduotuvėje. Jeigu norite, kad akys nevargtų per dieną, o išsiėmus lęšius nebūtų paraudusios, pasidomėkite specialiais skysčiais, kurie sukurti jautrioms akims. Dažniausiai tokie skysčiai gaminami naudojant natūralias medžiagas, todėl nekelia alergijos ir nekenkia akims.

Lęšių tirpalas specialiai moterims

Kartais pasitaiko, kad būtent moterų akys yra daug jautresnės ir labiau linkusios išsausėti nei vyrų. Ypač tam tikrais gyvenimo etapais, tokiais kaip nėštumas arba maitinimas. Taip pat akys gali labiau sausėti menopauzės metu ar prieš menstruacijas. Todėl rinkoje jau yra specialiai moterims sukurti valomieji skysčiai MonoPink, kurie pagaminti tik iš natūralių medžiagų. Šiuos lęšių skysčius galima naudoti bet kokio gamintojo lęšiams, nepriklausomai nuo to, kuriam laikui nešioti jie yra skirti. Tokie skysčiai yra puikus pasirinkimas moterims, kurios kontaktinius lęšius naudoja kasdien. Specialiai moterims sukurti lęšių skysčiai efektyviai išvalo, dezinfekuoja kontaktinius lęšius ir užtikrina, kad jie nekeltų nemalonių pojūčių ar alergijų.

Skysčių naudojimo rekomendacijos

Kartais žmonės skundžiasi, kad jų kontaktiniai lęšiai yra nepatogūs, vos įsidėjus, akyse jaučiamas nemalonus jausmas, kartais matyti nešvarumai. Dažniausiai taip yra todėl, kad lęšiai buvo netinkamai išvalyti. Tam, kad nuo jų pasišalintų visi nešvarumai, lęšius reikėtų skystyje laikyti ne mažiau kaip 6 valandas. Dar geriau, jeigu pavyksta juos išsiimti kiekvieną vakarą prieš miegą ir visą naktį laikyti lęšių skystyje. Akių priežiūros specialistai dažniausiai rekomenduoja nemiegoti su lęšiais, nes mažiau deguonies patenka į akis ir tai gali sukelti ne tik nepatogumų, bet ir ragenos uždegimų. Jei nešiojate ilgo nešiojimo kontaktinius lęšius arba Jūsų akys jautrios siūlome išbandyti Monogreen lęšių skystį.

 

lęšių tirpalas Monogreen

 

0 komentarai(-ų)

Palikti komentarą

Komentarai yra peržiūrimi prieš paskelbiant