Spalvoti kontaktiniai lęšiai ir ką reikėtų žinoti apie juos?

Parašyta Kontaktiniai lęšiai Savi Lęšiai .Lt

Kaip pakeisti savo įvaizdį

Kai kontaktiniai lęšiai tampa neatskiriama kasdienio gyvenimo dalimi, kartas nuo karto kyla noras eksperimentuoti. Tad šiam poreikiui patenkinti rinkoje ir atsirado spalvoti lęšiai. Atsirado galimybė atnaujinti savo įvaizdį, ar įvertinti kaip atrodysite pasikeitus akių spalvai. Reikia pripažinti, kad apie spalvotus kontaktinius lęšius sklando itin daug mitų. Dalijamės keliais svarbiais dalykais, kuriuos reikėtų žinoti prieš renkantis šią prekę.

Ar spalvoti lęšiai kenkia akims?

Tai, ko gero, vienas svarbiausių ir dažniausių klausimų, kurie kyla žmonėms, išgirdusiems apie galimybę įsigyti spalvotus lęšius. Pasitaiko atvejų, kai žmonės vengia išbandyti šiuos lęšius dėl baimės, kad jie gali būti nekokybiški ar pažeisti akį. Visų pirma jei renkatės spalvotus kontaktinius lęšius nepirkite jų turguje, ar iš neaiškių pirkėjų, įsitikinkite kad pardavėjai turi spalvotų lęšių gamintojo kokybės sertifikatus.

Ar spalvotiems lęšiams nebūtina akių priežiūros specialisto patikra?

Spalvotus kontaktinius lęšius galite įsigyti su ir be dioptrijų. Jei Jums nereikalinga regos korekcija, tai galite rinktis spalvotus lęšius su 0.0 dioptrijomis. Kitu atveju, jei Jūsų regėjimas yra nusilpęs, tai rekomenduoja kas 6–12 mėnesių pasitikrinti, ar nešiojami kontaktiniai lęšiai atitinka Jūsų regėjimą. Akių specialistas įvertins Jūsų akių būklę ir rekomenduos tai, kas Jums labiausiai tinka.

Kokių spalvų būna kontaktiniai lęšiai?

Tiems, kurie pirmą kartą išbando, kas tai yra spalvoti lęšiai, parduotuvėje gali net galva apsisukti nuo įvairiausių spalvų ir atspalvių pasirinkimo, mat prekybininkai siūlo gana platų kontaktinių lęšių su spalvomis pasirinkimą. Tad pradėti rekomenduojama nuo standartinių akių spalvų: rudos, mėlynos, žalios. Spalvoti kontaktiniai lęšiai gali būti puikus pasirinkimas, ieškant naujo įvaizdžio. Pavyzdžiui, jeigu visada svajojote sužinoti, kaip atrodytumėte su žaliomis, rudomis akimis ar mėlynomis akimis, tai Bono Color ir Colorpia lęšiai – puiki proga tai sužinoti. Jeigu esate rudaakis, nereikėtų jaudintis, kad žalsvos akys gali atrodyti nenatūraliai. Išbandykite ir galbūt naujas įvaizdis patiks ne tik Jums, bet ir Jūsų draugams ar bendradarbiams bei suteiks dar daugiau pasitikėjimo ir džiaugsmo.

Kaip pasirinkti lęšių spalvą?

Jeigu norite lęšius dėvėti kasdien, geriausiai rinktis natūralias spalvas, tokias kaip  mėlyna, žalia, ruda. Tai populiariausias spalvotų lęšių spalvų pasirinkimas. Įvaizdžio specialistai rekomenduoja akių spalvą derinti prie plaukų ir antakių spalvos. Pavyzdžiui, šviesių plaukų žmonės su tamsiai rudomis ar juodomis akimis gali atrodyti nenatūraliai. Tačiau žydros ir žalios akys atrodys kerinčiai. Išbandykite naujoves ir patys nuspręskite kokia spalva Jums priimtina.

Ir pabaigai apie spalvotus lęšius

Atminkite kad spalvotiems lęšiams galioja visos tos pačios priežiūros taisyklės, kaip ir paprastiems lęšiams. Prieš įsidedant ir išsiimant spalvotus kontaktinius lęšius rekomenduojama švariai nusiplauti rankas. Lęšius laikyti konteineryje, specialiai tam skirtame lęšių skystyje. Ir būtinai stebėkite savo akių būklę, ar akys neašaroja, neparausta. Kilus menkiausioms abejonėms, kreipkitės į akių specialistą.

spalvoti kontaktiniai lęšiai ką reik žinoti

0 komentarai(-ų)

Palikti komentarą

Komentarai yra peržiūrimi prieš paskelbiant