Spalvoti lęšiai - dažniausiai iškylantys klausimai.

Parašyta Kontaktiniai lęšiai Savi Lęšiai .Lt

Kaip pasirinkti spalvotus lęšius

Spalvoti lęšiai dažnai naudojama kaip kosmetinė priemonė, kuria greit galima pakeisti išvaizdą, tad apie pusę visų pirkėjų įsigyjančių spalvotus kontaktinius lęšius įsigyja juos neturėdami recepto. Spalvotus lęšius galima įsigyti su dioptrijomis, tuomet spalvoti lęšiai atlieka dar ir savo įprastą funkciją – regėjimo korekciją, jei norite tik pakeisti akių spalvą ir jums korekcija nereikalinga, tai įsigyjate lęšius be dioptrijų dar vadinamus kosmetiniais lęšiais. Pagrindinė spalvotų lęšių funkcija uždengti Jūsų akies rainelės atspalvį ir pagyvinti esamą akių spalvą, arba suteikti akims naują atspalvį. Visgi nesvarbu kokią spalvą pasirinksite, rekomenduojame pasitikrinti akis ir gauti receptą iš savo okulisto. Taip turėsite atsakymą, ar Jūsų akims tinka spalvoti kontaktiniai lęšiai, o kitą būtiną informaciją spalvotiems lęšiams įsigyti, rasite recepte.

Perkant spalvotus lęšius pirmą kartą, spalvos pasirinkimas tampa ypač aktualus, nes neaišku kaip atrodys akys, ar tiks prie bendro įvaizdžio plaukų spalvos, odos spalvos ir t.t. Pirmiausia pagalvokite apie ryškumą, ir ar norite kažko visiškai neįprasto. Jeigu norite atrodyti natūraliau ir tik paryškinti savo akių spalvą, geriausia rinktis tokią spalvą, kuri artima jūsų akių spalvai.

Paprastai rinkoje siūlomi trijų rūšių spalvoti kontaktiniai lęšiai.

Su lengvu spalvotu atspalviu. Kontaktiniai lęšiai dažniausiai būna šviesaus mėlyno arba žalio atspalvio, tad jūsų akių spalva tik truputėlį paryškinama.

Paryškinantys akių spalvą. Šie lęšiai yra šiek tiek tamsesni negu prieš tai minėti ir labiau paryškina akių spalvą. Ypač tinka tiems, kurių akių spalva yra šviesi ir norite akis paryškinti.

Keičiantys akių spalvą. Šie lęšiai turi du, tris ar daugiau spalvų sluoksnių ir jie gali visiškai pakeisti Jūsų akių spalvą. Jeigu jūsų akys tamsios ir norite pakeisti jų spalvą, šis pasirinkimas būtent jums. Spalvoti kontaktiniai lęšiai būna įvairiausių spalvų.

Spalvoti lęšiai turi pilnai uždengti rainelę, tad gali būti šiek tiek didesni nei įprasti lęšiai, tačiau pasitaiko atvejų kuomet spalvotoji lęšio dalis nuslysta ant vyzdžio, ypač kai žmogus mirksi, tada jaučiamas nepatogumas. Vyzdys taip pat nuolat prisitaiko prie apšvietimo ir keičia dydį, todėl nenustebkite, jeigu pats vyzdys tampa didesnis už permatomą lęšio centrą. Kuomet taip nutinka, pradedama matyti spalvotą lęšio kraštelį. Visgi daugumoje šiuolaikinių lęšių tai pasitaiko vis rečiau, kaip sprendimą galime pasiūlyti Colorpia spalvotus lęšius, su kuriais jausitės patogiai, o akys atrodys ryškesnės ir išraiškingesnės. Patamsintas lęšio kraštelis padidins ir labiau išryškins akies rainelę. Puikiai tiks tiek ant šviesesnių, tiek ant tamsesnių akių. Lęšiai galimi su ir be dioptrijų. Jeigu regėjimo korekcija Jums nereikalinga, o spalvotais lęšiais siekiate tiesiog pagyvinti savo išvaizdą, galite pasirinkti 0.00 dioptrijų lęšius ir džiaugtis įspūdingu žvilgsniu.

Bendraujant su klientais apie spalvotus kontaktinius lęšius vis dar iškyla daug klausimų, tad į pagrindinius iškylančius klausimus pasistengsime atsakyti.

Ar spalvotų lęšių spalvotas sluoksnis gali pakenkti akims?

Spalvoti lęšiai yra lygiai tokie pat saugūs kaip ir standartiniai. Šiuolaikiniai spalvoti lęšiai gaminami saugiai, kur spalvotas pigmento sluoksnis yra sandarinamas tarp apsauginių lęšio sluoksnių, tad pilnai apsaugo akies paviršių nuo sąlyčio su spalvotu sluoksniu.

Ar spalvotus kontaktinius lęšius dėvintis žmogus mato viską aplink tokia pat spalva, kokios spalvos yra lęšiai?

Parastai žmogus su kokybiškais spalvotais lęšiais mato taip pat kaip ir su paprastais kontaktiniais lęšiais. Spalvota lęšio dalis visiškai uždengia natūralią akies rainelės spalvą. Lęšio centras, kuriame yra akies vyzdys, yra permatomas, todėl žmogus visą aplinką mato įprastai. Didžioji dalis lęšių uždengia tik spalvotą akies dalį, t.y. rainelę, tačiau yra ir specialių sklerinių kontaktinių lęšių, kurie uždengia ir baltą akies dalį. Visgi būna situacijų, kai žmogus mirksėdamas gali matyti spalvotą vaizdą, jei spalvoti kontaktiniai lęšiai neteisingai parinkti, ar blogas lęšio paslankumas.

Ar spalvoti lęšiai neiškraipo regėjimo lauko?

Jei spalvoti lęšiai teisingai parinkti pagal okulisto receptą, tai jų padėtis akyje turėtų būti gera ir regėjimo lauko tikrai neišsikraipys.

Ar tiesa, kad spalvoti lęšiai blogiau praleidžia deguonį?

Taip, tiesa jei lyginsime su naujos kartos silikono-hidrogelio skaidriais lęšiais, kuriuos galima nešioti visą mėnesį neišsiimant. Spalvoti lęšiai pagaminti iš hidrogelio medžiagos, kuri mažiau pralaidi deguoniui, tad kiekvieną vakarą juos reikia išsiimti ir talpinti į lęšiams skirtą dėklą su lęšių tirpalu.

Ar galima su spalvotais lęšiais maudytis, eiti į pirtį?

Maudytis jūroje, ežere, baseine ar eiti į pirtį geriau be kontaktinių lęšių, nepriklausomai ar tai spalvoti ar skaidrūs kontaktiniai lęšiai. Pagrindinė priežastis, tai padidėja akių infekcijos rizika. Vis dėlto jei nutarėte elgtis priešingai, geriau rinkitės vienadienius lęšius ir po maudynių ar pirties būtinai juos išsiimkite.

Ar spalvotus lęšius reikia prižiūrėti taip pat kaip įprastus permatomus kontaktinius lęšius?

Dažnai yra paplitusi klaidinga nuomonė, jog spalvoti (kosmetiniai lęšiai) yra saugūs ir jų nereikia prižiūrėti taip, kaip įprastų kontaktinių lęšių. Deja, toks teiginys yra labai toli nuo realybės. Spalvotus lęšius reikia kasdien išsiimti ir talpinti į konteinerį su lęšių tirpalu, t.y. reikalinga lygiai  tokia pat priežiūra, kaip ir skaidrių kontaktinių lęšių. Netinkama jų priežiūra padidina infekcijų ir kitų komplikacijų tikimybę. Nepamirškite, kad visi lęšiai turi nešiojimo trukmę, kurios negalima viršyti.

Kokios spalvos kontaktiniai lęšiai labiausiai tinka šviesiaplaukėms?

Šviesiaplaukėms lęšius priderinti yra paprasčiau, kadangi prie jų plaukų spalvos natūraliai atrodo daugelis atspalvių. Dažniausiais pasirinkimas yra mėlynos spalvos kontaktiniai lęšiai, tiek šviesi, tiek tamsi mėlyna spalva atrodo skvarbesnė, kuomet derinama prie šviesių plaukų. Šviesiai žali kontaktiniai lęšiai yra kitas dažnas pasirinkimas, kuris puikiai tiks šviesiaplaukėms.

Kokios spalvos kontaktiniai lęšiai tinka raudonplaukėms?

Prie raudonos spalvos plaukų puikiai derės žalios spalvos kontaktiniai lęšiai, kurie padės išryškinti jūsų akis. Kitas pasirinkimas gali būti mėlyni lęšiai, jei nenorite rinktis žalios spalvos lęšių, mėlyna taip pat suteikia ryškų kontrastą.

Kokios spalvos kontaktiniai lęšiai tinka brunetėms?

Rudi atspalviai puikiai dera tarpusavyje ir suteikia natūralumo. Taip pat galima pasirinkti ir labai šviesią spalvą, taip sukuriant labiau neįprastą rudų plaukų ir pavyzdžiui mėlynų akių kombinaciją.

Kokios spalvos kontaktiniai lęšiai tinka tamsių plaukų savininkėms?

Kaip ir šviesiaplaukėms, tamsių plaukų savininkėms tinka beveik bet kuri akių spalva, spalvotų kontaktinių lęšių atspalvis padės jums išryškinti akis nepriklausomai nuo to, kokia yra jūsų spalva. Mėlyna ir žalia yra populiarus juodaplaukių pasirinkimas, o labai tamsūs kontaktiniai lęšiai sukurs darnią išvaizdą, kuri gali atrodyti mistiškai.

spalvoti kontaktiniai lęšiai

 

0 komentarai(-ų)

Palikti komentarą

Komentarai yra peržiūrimi prieš paskelbiant