Rinktis hidrogelio ar silikono hidrogelio lęšius?

Parašyta Kontaktiniai lęšiai Savi Lęšiai .Lt

Kontaktiniai lęšiai, ką pasirinkti?

Rinkdamiesi kontaktinius lęšius vartotojai paprastai pageidauja komforto akims, gero matymo ir ilgesnio nešiojimo rėžimo, taip pat rinkdamiesi lęšius dažnai atkreipia dėmesį į pagrindinius du parametrus, t.y. deguonies pralaidumas ir vandens kiekis. Šie du parametrai ypač aktualūs hidrogelio lęšiams, kadangi kuo vandens kiekis didesnis, tuo daugiau deguonies jie praleidžia. Šiuose lęšiuose deguonį akiai perduoda lęšyje esantis vanduo. Dažnai didesnis vandens kiekis lemia ir didesnį akių komfortą, bet tokius lęšius sunkiau įsidėti, jie būna minkštesni ir juos lengviau suplėšyti. Hidrogelio lęšius rekomenduojama nešioti iki 12 valandų per parą.

Silikono hidrogelio lęšiai praleidžia didelį deguonies kiekį, todėl didelė jų dalis yra tinkama nešioti prailgintai. Šiuose lęšiuose pagrindinis deguonies pernešėjas akiai yra nebe vanduo, o silikonas. Silikono hidrogelio lęšiai dar vadinami naujos kartos lęšiai kuriuos galima nešioti prailgintai, kai kuriuos net iki 30 parų. Hidrogelio komponentas padeda palaikyti didelį vandens kiekį, o silikonas užtikrina didesnį deguonies pralaidumą. Silikono hidrogelio lęšiai paprastai yra laikomi patobulinta hidrogelio kontaktinių lęšių versija, tad jie labai populiarėja ir užima vis didesnę hidrogelio lęšių rinkos dalį.

Pagrindiniai silikono hidrogelio lęšių privalumai:

  • Pagrindinis silikono hidrogelio lęšių pranašumas prieš hidrogelio lęšius yra tai, kad silikono hidrogelio lęšiai yra itin paslankūs. Lyginant su kitais tipais, šio tipo lęšiai praleidžia iki 5-6 kartų daugiau deguonies nei hidrogelio lęšiai.
  • Silikono hidrogelio lęšiai suteikia didesnį komforto pojūtį nešiojant lęšius ilgesnį laiką. Tai itin paranku tiems, kurių aktyvus gyvenimo būdas.
  • Tiems kurių akys linkusios sausėti ar parausti silikono hidrogelio lęšiai gali būti puiki išeitis dėl labiau sudrėkinamo paviršiaus.

Kontaktiniai lęšiai, kuriuos rasite svetainėje savilesiai.lt:

Biofinity lęšiai. Tai trečios kartos naujausi lęšiai, kurie pasižymi dideliu vandens pralaidumu ir dideliu vandens pralaidumu, o taip pat užtikrina maksimalų komfortą bei akių saugumą. Juos lengva įsidėti dėl itin plono lęšių krašto, nešiojimo režimas – 30 parų.

Biofinity lęšiai

Air Optix Night & Day Aqua lęšiai Tai pirmos kartos silikono hidrogelio lęšiai, kurie pasižymi mažu vandeningumu ir didelio deguonies pralaidumu. Šie lęšiai yra kietesni, todėl juos ypač patogu dėtis, tiems kas pradeda nešioti kontaktinius lęšius, nešiojimo režimas iki 30 parų.

Air optix day & night aqua lęšiai

Dailies Total 1  naujausios kartos silikono-hidrogelio kontaktiniai lęšiai. Jokių kasdienio valymo, saugojimo ir priežiūros rūpesčių. Slidus lęšių paviršius, šiuo aspektu pralenkiantis kitus vienadienius kontaktinius lęšius, todėl jaučiamas išskirtinis patogumas visą dieną. Ypač didelis deguonies pralaidumas, lyginant su kitais vienadieniais kontaktiniais lęšiais, tad akys visada aprūpinamos deguonimi.

Dailies total 1 lęšiai

Silikono hidrogelio lęšiai turi daug pranašumų prieš paprastus hidrogelio lęšius, tai kodėl dar ne visi oftalmologai juos siūlo savo pacientams?

  • Maždaug 10 proc. klientų perkančių silikono hidrogelio lęšius reikalingas adaptacijos periodas, o kartais pasireiškia alergija silikono medžiagai.
  • Silikono hidrogelio lęšiai yra atsparesni baltymų apnašoms, bet greičiau kaupia riebalus. Nešiojant nepertraukiamu režimu silikono hidrogelio lęšius rekomenduojama vakare įsilašinti drėkinamųjų lašų.
  • Nešiojant silikono hidrogelio lęšius nepertraukiamai išauga akies uždegimų bei ragenos infekcijų tikimybė, ypač jei nesilaikoma higienos reikalavimų, todėl prieš nuspręsdami nešioti lęšius prailgintai, pasitarkite su savo akių gydytoju.
  • Hidrogelio lęšiai gali būti pasirenkami ir dėl mažesnės jų kainos.

Akių gydytojai konsultuodami stengiasi, kad jų pacientų akys būtų kuo sveikesnės. Patirtis rodo, kad nuolatinė higiena ir aktyvus akių gydytojo dalyvavimas parenkant tinkamus lęšius yra pagrindiniai veiksniai saugiam kontaktinių lęšių nešiojimui.

0 komentarai(-ų)

Palikti komentarą

Komentarai yra peržiūrimi prieš paskelbiant