Kontaktiniai lęšiai ar akiniai?

Parašyta Kontaktiniai lęšiai Savi Lęšiai .Lt

Taigi, kurią priemonę pasirinkti?

Dažnai kyla šis klausimas, visgi kiekvienas renkasi atsižvelgdamas į gydytojų rekomendacijas, patogumą ar kitas aplinkybes. Kontaktiniai lęšiai turi daug pranašumų prieš akinius, tad aptarkime pagrindinius kontaktinių lęšių privalumus.

Nepriklausomai nuo oro sąlygų  ir kūno temperatūros su kontaktiniais lęšiais nejausite diskomforto ir jie neaprasos, tuo tarpu tokioje pat situacijoje su akiniais bus tam tikras diskomfortas.

Kontaktiniai lęšiai  suteikia platesnį matymo lauką nei akiniai. Akinių rėmeliai šiuo atveju gali užstoti dalį vaizdo, tokiu atveju reiktų pasukti galvą, tam kad pamatyti pilną vaizdą. Net jei Jūsų akiniai yra berėmiai matymo laukas yra gerokai mažesnis nei su lęšiais.

Kontaktiniai lęšiai reikalauja daugiau priežiūros, tačiau su kontaktiniais lęšiais natūralesnis vaizdas. Nešiojant akinius atstumas tarp lęšių ir jūsų akių suteikia matomiems daiktams mažesnį ar didesnį dydį, negu jie iš tikro yra. Jei akys mažiau jautrios dažnai net pamirštama, kad esate įsidėjęs kontaktinius lęšius. 

Net greitai judant, važiuojant ar keičiant padėtį, kontaktiniai lęšiai lieka savo vietoje, tuo tarpu akiniai gali nukristi. Net neverta diskutuoti, jei aktyviai sportuojate, ar mėgstate aktyvų gyvenimą, tai lęšiai Jums suteiks daugiau laisvės.

Dar vienas privalumas, tai kontaktiniai lęšiai nepalieka nuospaudos žymių kaip akiniai. 

Nesvarbu, kuria kryptimi jūs žiūrite, kontaktiniai lęšiai juda kartu su jūsų akimis, tokiu būdu visada žiūrite per optinę zoną – aiškiausią kontaktinių lęšių dalį. Su akiniais pakreipdami savo akis į šoną nebežiūrite per lęšio optinį centrą. 

Reikia nepamiršti, kad akių lęšiai, juos užsidedant bei nusiimant, taip pat per ilgai nenusiimant, gali sukelti komplikacijų, todėl  privalu kontaktinius lęšius nešioti ne ilgiau kaip 10–12 valandų per dieną. 

Visgi jei Jūsų akys yra sausos ar jautrios, tada geriau rinktis akinius, akiniai nepaaštrins tokios problemos, o su kontaktiniais lęšiais galite jausti dar didesnį diskomfortą.

Visada geriau sprendimą darykite pasikonsultavę su akių gydytoju. Jis geriausiai įvertins Jūsų akių būklę ir parinks tinkamą sprendimą, kad akys išliktų sveikos.

 

 

kontaktiniai lęšiai ar akiniai, ką pasirinkti?

 

0 komentarai(-ų)

Palikti komentarą

Komentarai yra peržiūrimi prieš paskelbiant