Kontaktiniai lęšiai ir virusų grėsmė. Dėvėti ar ne?

Parašyta Kontaktiniai lęšiai internetu Savi Lęšiai.lt

Kontaktiniai lęšiai - kada nepatariama dėvėti?

Vis plačiau plintant virusams iškyla klausimas ar saugu dėvėti kontaktinius lęšius? Sveiki asmenys ir toliau gali nešioti kontaktinius lęšius. Šiuo metu nėra įrodymų, kad dėvint kontaktinius lęšius padidėja infekcijos ar užsikrėtimo koronavirusu rizika. Daugelis pasaulinių sveikatos organizacijų savo patarimuose dėl kontaktinių lęšių dėvėjimo didžiausią dėmesį skiria rankų higienai ir kontaktinių lęšių tinkamam dezinfekavimui. Stenkitės kad kontaktiniai lęšiai visada būtų laikomi švarūs specialiai tam skirtame kontaktinių lęšių skystyje. Visgi yra bendras patarimas, jei pajutote peršalimo ar gripo simptomus, patariama nutraukti kontaktinių lęšių nešiojimą, kol nepasveiksite. 

kontaktiniai lęšiai ir virusų grėsmė

Ypač svarbi tinkama higiena.

Prieš įsidėdami ar išsiimdami kontaktinius lęšius, ypač kruopščiai nusiplaukite rankas. Atminkite, kad tie nešvarumai ar virusai, kurie yra ant jūsų rankų, vėliau gali patekti ant kontaktinių lęšių, o galiausiai ir į Jūsų akis. Tai ypač aktualu dabar, kai kiekvieną dieną susiduriame su nauju virusu bei siunčiamais iššūkiais. Prieš paimdami kontaktinius lęšius, nusiplaukite rankas antimikrobiniu muilu ir gerai jas išdžiovinkite. Rankas patariama plauti ne mažiau kaip 20 sekundžių. Jei po ranka neturite muilo, tai naudokite rankinį dezinfekcinį skystį, kuriame yra ne mažiau kaip 60% alkoholio. Venkite kremo ar aliejaus pagrindu pagaminto muilo ir losjonų, nes jie gali užteršti jūsų kontaktinius lęšius arba palikti riebią plėvelę. Jei pajutote, kad akys sausėja, tai naudokite drėkinamuosius akių lašus, geriausia jei akių lašai būtų natūralių žolelių pagrindu ir turėtų CE sertifikatą.

Kontaktiniai lęšiai ir saulės spinduliai.

Jei planuojate eiti į lauką šviečiant saulei, nepamirškite dėvėti akinius nuo saulės, turinčius apsaugą nuo UV spindulių. Netinkamai pasirinkti akiniai gali ne tik neapsaugoti akių, bet ir pakenkti joms. Ant saulės akinių rėmelių vertėtų ieškoti užrašo UV-400, UV-380 arba raidžių CE. Kokybiški saulės akiniai sumažina šviesos patekimą į akis ir garantuoja apsaugą nuo žalingų ultravioletinių spindulių patekimo į Jūsų akis. Be to, Jūs sumažinsite įtampą tenkančią akims ir išvengsite ragenos uždegimų. Saugokite savo akis nuo akių išsausėjimo, nešvarumų patekimo, tiesioginių UV spindulių patekimo. Stebėkite akių būklę, nepamiršdami kasdieninės higienos ir rūpinkitės kiekvieną dieną, kad akys visada atrodytų sveikai, žvaliai bei gražiai.

akiniai nuo sualės, su UV400 apsauga

0 komentarai(-ų)

Palikti komentarą

Komentarai yra peržiūrimi prieš paskelbiant